Att förstå sakers rätta värde

Svenskarna är ett bortskämt folk. De förstår inte värdet av ädelmetall och olja. De förstår värdet av en ny platt-tv, men inte att värdet på den sjunker.

Har träffat en hel del invandrare genom åren, kloka människor som vet sakers värde. När en turkisk man till exempel gifter sig, ska han omvandla all sin egendom till guld som han sedan ger till till frun och ser även till att den övriga släkten samlar på sig lika mycket till hemgiftet. Detta blir sedan fruns pensionsförsäkring och hela familjens trygghet . På fina fester brukar dessa fruar sedan klä sig i detta guld för att visa de andra fruarna vilken fin man de har.

Dessa människor förstår att guldets värde varar. Svenskarna investerar i pensionsfonder som kommunistiska börshajar sedan spelar bort på casino. Och sedan kan deras fruar vifta med tomma papper för andra fruar på kafferep med torra skorpor som tilltugg.

En släkting till mig brukar hjälpa mig. Igår gav han mig tre säckar med oljeprodukter att förädla. "Ta skiten!" sa han när jag ville göra en ekonomisk uppgörelse om vinsten. 137:- var hans egendom värd.

Det är en omsorgsfull släkting jag har, en som bryr sig! Men han förstår inte sakers värde.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0